Bedrijfsbezoek Empatec Meubel rond het thema procesgericht werken

13 juni 2019

Inschrijven voor deze activiteit

Op 13 juni brengen we een bezoek aan een van de vakbedrijven van Empatec: de meubelfabriek in Franeker.

Empatec is een sociale organisatie die werk biedt aan ca. 1200 mensen met afstand tot de arbeidsmarkt voor de gemeenten De Fryske Marren, Harlingen, Waadhoeke, Sudwest-Fryslan, Terschelling en Vlieland.
Empatec bestaat uit zes vakbedrijven: Empatec Meubel, Metaal, Verpakken, Kas, Dienstverlening (Hoveniers; Natuurbeheer; Facilitaire werken; Publieke werken) en Detachering & Coaching.

Empatec heeft n.a.v. de nieuwe ISO 9001 en de wens meer procesgericht te willen werken haar processen herontworpen door de lijnorganisatie. Tevens is de stap gemaakt naar een digitale werkwijze met een clickable procesarchitectuur. Een aantal uitgangspunten van het horizontale organiseren zijn daarin terug te zien. Ook heeft zij de organisatiescan die in de workshop wordt uiteengezet, omarmd.

Een van de eerste vakbedrijven die hiermee aan de slag is gegaan betreft de meubelfabriek. Bij dit bedrijf zijn wij dan ook uitgenodigd om kennis te maken met hun organisatie, producten en werkwijze. Daarnaast wordt een presentatie gegeven over de aanpak van het procesherontwerp en de wijze waarop invulling wordt gegeven aan procesgericht werken.
Vervolgens gaan we graag met elkaar in gesprek over ervaringen en vraagstukken waar zij en andere leden van de vakkring tegen aanlopen in het invulling geven aan procesgericht werken, horizontaal organiseren, LEAN en zelforganisatie. Daarbij kunnen de leden die de workshop hebben bijgewoond en reeds een of meerdere punten uit de organisatiescan intern hebben opgepakt hun ervaringen inbrengen.

Programma
13:15-13:30:   Inloop & ontvangst
13:30-14:00:   Bedrijfspresentatie Empatec en meubelfabriek (door alg. directeur H. de Wit)
14:00-14:45:   Rondleiding meubelfabriek
14:45-15:15:   Presentatie procesherontwerp, procesarchitectuur en procesgericht werken bij Empatec en de Meubelfabriek (door bedrijfsmanager D. Dekinga en KAM-coördinator R. de Boer)
15:15-17:00:   Rondetafelgesprek over ervaringen en vraagstukken organisatieontwikkeling &       procesgericht werken

Aanmelden & Kosten
U kunt zich online aanmelden als u een webaccount heeft. U klikt op inloggen en verstrekt uw mail en wachtwoord. Vervolgens klikt u op de Activiteiten-pagina op 'Aanmelden'. Heeft u nog geen webaccount dan kunt u dit aanvragen middels de ‘Registreren’-button bovenaan elke pagina van onze website.

Deelname voor leden is kosteloos.
Deelname voor niet-leden bedraagt € 25

Er kunnen maximaal 20 mensen deelnemen. Dus schrijf je snel in!

Meer informatie?
Voor vragen of meer informatie kan een mail worden gestuurd naar Minny Aarten: minny.aarten@kknf.nl

Locatie

Empatec

De Roede 1 8801 FC Franeker