Blog

Met de Structureel Verbeter aanpak van Benned naar een Great Place to Work (GPtW) organisatie

door Abbe Zwaal - 0 reacties

Met de Structureel Verbeter aanpak van Benned naar een Great Place to Work (GPtW) organisatie

In de meeste gevallen worden we als Benned gevraagd om bedrijven te helpen met het verbeteren van rendement of het zorgen dat er een Continu Verbeter cultuur ontstaat. Vorig jaar werden we gevraagd door een producent van diepvriesfriet om ze te helpen met het realiseren van een empowerment based performance culture. Met andere woorden, men wilde graag dat medewerkers meer eigenaarschap en vakmanschap ging tonen. Het Structureel Verbeter Programma van Benned leek ze hierbij de beste aanpak. Verbeteren vanaf de vloer.

Parallel hieraan was op corporate niveau besloten dat op alle Plants mee gaan doen met een Great Place to Work traject. Na verloop van tijd bleek dat beide elkaar enorm kunnen versterken. Hoe? Dat leest u in onderstaand stuk.

Eska Graphic Board heeft continu verbeteren in de genen

door Abbe Zwaal - 0 reacties

Lean Thinking is volgens Abbe Zwaal (lid Kwaliteitskring en consultant Benned) in essentie waarde creëren. Door continu te verbeteren. Eska Graphic Board te Hoogezand laat zien hoe je dat zeer succesvol kunt doen. Tijdens het bedrijfsbezoek bij Eska van de KKNF in april 2014 neemt Abbe ons mee in de wereld van LEAN en vertelt Eska hoe zij continu verbeteren hebben aangepakt.

‘Het zit inmiddels in onze genen’ vertelt de Verbetermanager van Eska. Met instemmend geknik van de CFO en de Manager Operations & Technical Operations. Dat maakt direct nieuwsgierig. Hoe doen ze dat?