30 april 2015: Verslag workshop Projectmanagement

door Abbe Zwaal - 0 reacties

Op een prachtige locatie – de Theeschenkerij Ewsum in Middelstum- zijn we met 10 deelnemers om 13.00 uur van start gegaan. De deelnemers waren van 2 organisaties, en het was ook de bedoeling van de workshop om gezamenlijk conclusies te trekken over de verbeterpunten op het gebied van projectmanagement.

De workshopleiders Ron Tode en Pieter Vlot hadden de taken verdeeld: Ron gaf een opfrissertje projectmanagement en liet de deelnemers aan de hand van een oefening ervaren dat de mening van de groep als geheel dichter bij de waarheid komt dan alle individuele meningen.

Na de pauze heeft Pieter uitgelegd op welke manier mensen bepalend zijn voor het slagen van een project. Mensen die beschikken over mogelijkheden om methodieken toe te passen, de besturing van een project regelen, een stuurgroep kunnen inrichten en de medewerking nodig hebben vanuit de bestaande processen en afdelingen die binnen de organisatie aan output werken.

Aan de hand van een sterrenwaardering werden de prioriteiten voor verbetering bepaald en benoemd in de laatste plenaire sessie.  Een meer gedetailleerde vragenlijst werd ingevuld maar de tijd ontbrak om daar nog samen wat mee te doen. De scores  zullen in de mail worden teruggekoppeld.

Om 17:00 werd een boeiende middag afgesloten, waarin goede discussies ontstonden.  Afhankelijk van de heel diverse achtergrond van de organisaties en de deelnemers  ging ieder met nieuwe ideeën en inzichten weer huiswaarts. Doordrongen ook van de mogelijkheid om door gezamenlijke meningen,  ook samen verbeteringen te bepleiten.

 

0 reacties