Bedrijfsbezoek Ruma Rubber en rondetafelgesprek over werkwijzen CI's bij nieuwe ISO-normen

door Minny Aarten - 0 reacties

Roel Schaafsma (QAE Manager) van Ruma Rubber te Hoogeveen ontving op 16 maart 2018 een tiental leden van de KKNF voor een bedrijfspresentatie gevolgd door een ronde tafel bijeenkomst over uitwisselen van ervaringen die de leden hebben met de werkwijzen van de certificerende instanties ten aanzien van de nieuwe ISO-normen voor kwaliteit en milieu.

Het programma zag er als volgt uit:
13:15-13:30: Ontvangst
13:30-15:00: Bedrijfspresentatie Ruma Rubber en korte bedrijfsrondgang
15:00 15:15: Kwaliteitsmanagement binnen Ruma Rubber
15:15-17:00: Ronde tafel over uitwisselen van ervaringen met de werkwijzen van certificerende instanties betreffende de nieuwe ISO-normen voor kwaliteit en milieu

Bedrijfspresentatie
Roel begon de middag met een boeiende presentatie over de producten die Ruma Rubber produceert en de missie en visie die het bedrijf heeft.

Ruma Rubber heeft meer dan 80 jaar ervaring op het gebied van rubbertechnologie en de verschillende toepassingsgebieden van rubber. Het bedrijf is gespecialiseerd in de productie van hoog­waardige elastomere producten. Hierbij worden plastische rubber­ compounds verwerkt tot vormvaste eindproducten met elastische materiaaleigenschappen. Met meer dan 250 eigen recepturen is Ruma Rubber Europees trendsetter in rubber. De core business is het bekleden van walsen, waarmee ze marktleider in de Benelux zijn.

De missie van Ruma Rubber:
Het volgens specificaties ontwikkelen, engineren, testen, reproduceren en leveren van coatings, elastomeren en polyurethanen, die op basis van innovatie, competentie en unieke standaarden hun toepassingen vinden in technische vormartikelen, industriële walsen, rollers, olie/water zwellende afdichtingsystemen, hoogspanningsgarnituren en specialty’s.

De visie van Ruma Rubber:
Ruma wil haar toonaangevende (leidende) positie op gebied van ontwikkeling, productie, testen en leveren van hoogwaardige compounds en producten continueren en verder uitbouwen. Maatschappelijk verantwoord ondernemen, voortdurend investeren in Research & Development en het adopteren van nieuwe materialen en technologieën is een voorwaarde om aan te blijven sluiten bij de behoeftes van onze afnemers en succesvol te zijn in de snel veranderende industrie.

Rondleiding productiehallen
Vervolgens werd de groep opgesplitst in twee groepen. Elke groep ging vervolgens met een begeleider, Roel zelf en een collega van hem, de productieruimtes door waar de productiewijze en producten getoond en toegelicht werden.

Discussie
Na terugkomst van de rondleiding werd na een korte inleiding door Roel Schaafsma op het gekozen gespreksonderwerp met elkaar gediscussieerd over zaken als:

  • Houding/vraagstelling certificeringsinstellingen m.b.t. de nwe norm 9001:2015
  • Relatie Certificeringsinstellingen <> Direktie
  • Verschillen tussen Certificeringsinstellingen

Evaluatie
Tegen 17:00 werd de middag afgesloten. Een evaluatie van de middag leverde de volgende resultaten op: de bijeenkomst werd door allen als zeer interessant ervaren, zowel de bedrijfspresentatie, de rondleiding als de informatieuitwisseling en interactie tussen de aanwezigen en de ontspannen sfeer waarin ervaringen werden uitgewisseld. 

 

 

 

0 reacties